Fernando Alonso beleefde een slechte race op het Buddh International Circuit in India. De Spanjaard kwam niet goed weg bij de start en toucheerde na de eerste bocht Mark Webber, waardoor z’n voorvleugel aan de linkerkant schade opliep. Dat was niet het enige probleem, de Ferarri-coureur kreeg daardoor ook problemen met sturen en kwam als elfde over de eindstreep.

Het was een moeizame race, met weinig snelheid. De auto was beschadigd, waardoor het sturen in de bochten naar rechts heel zwaar was en het sturen in de linkerbochten juist heel licht was. Het hele weekend ging het al niet goed en in Abu Dhabi moeten we onszelf verbeteren om Mercedes voorbij te gaan in het constructeurskampioenschap, aldus Fernando Alonso tegen de BBC.

En waar Alonso z’n race moeizaam verliep, reed Vettel de sterren van de hemel. De Duitser kwam als eerste over de finish en wist op die manier de vierde titel veilig te stellen.

Ik feliciteer Sebastian Vettel met het behalen van de titel. Ze zijn erg sterk en dominant, vooral in de tweede helft van het seizoen en hebben verdiend het kampioenschap gewonnen. Wij moeten ons nu gaan richten op volgend jaar en het hem moeilijker maken.