Kimi Räikkönen werd in zijn Indiase Grand Prix gehinderd door problemen met zijn remmen. Daar kwamen in de slotfase nog bandenproblemen bij, waardoor de Fin genoegen moest nemen met een P7.

De Fin had het moeilijk in de openingsfase van de race: Ik reed de eerste twintig ronden praktisch zonder remmen in de rondte., vertelt Räikkönen na afloop. De remmen raakten oververhit en zodra ik in de slipstream van iemand kwam, verloor ik weer remkracht.

Dat duidt op een te kleine ‘brake-duct‘, een soort snorkel wat koele lucht naar de remschijven moet voeren. Het is niet de eerste keer dat Lotus met die ‘brake-ducts‘ in de fout gaat. De Fin bleef doorbijten en reed in de slotfase richting podium, toen de banden het niet meer volhielden. Teamgenoot Grosjean kon na een bijna-botsing met zijn vertrekkende kopman, de P3 overnemen, wat pittige radioverkeer tot gevolg had.

Over de communicatie met zijn team over het wel of niet voorbij laten van teamgenoot Romain Grosjean, is Räikkönen duidelijk: Het is in principe heel normaal om je teamgenoot voorbij te laten, maar het is onmogelijk om dat in een snelle bocht te doen.

Of men bij Lotus daarmee genoegen nam, was op het moment van schrijven niet bekend bij uw scribent.