Ferrari zal zoals eerder gemeld met de F2004 aan de start van het seizoen verschijnen. Het team zou dan vanaf Imola de nieuwe F2005 inzetten, maar dat lijkt niet door te gaan. Er wordt nu verwacht dat Ferrari de nieuwe wagen al tijdens de derde race (in Bahrein), of pas met de vijfde in Spanje zou inzetten.

Volgens de nieuwe regels moet een motor nu 2 raceafstanden meegaan, ontploft er toch een motor dan moet de wagen tien plekken achteruit op de startgrid van de volgende race.

De F2004B zal voor de eerste keer getest worden op 18 januari, een eer die wordt overgelaten aan Michael Schumacher. Het interim chassis zal een evolutie van de 053 motor bevatten.

Eind februari zou de F2005 dan met de nieuwe 054 motor getest kunnen worden, maar die krachtbron past niet in de F2004B. Ferrari start dus het seizoen met aangepaste versies van het chassis en de motor van dit jaar. Na Maleisi� zou er dan beslist worden om de nieuwe wagen al dan niet al in Bahrein in te zetten, of te wachten tot Spanje.

Tot nu toe liet het team nog geen toptijden noteren tijdens de eerste wintertests, maar ze reden samen met BAR al rond met de nieuwe a�rodynamica.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter