Op Interlagos beleefde de Formule 1 een haast uniek moment: er ging geen enkele Fransman van start tijdens een Grand Prix. De Fransen kenden grote successen in de Formule 1, maar daar is al jaren geleden een eind aan gekomen. Met het stoppen van Olivier Panis verliest het land van het stokbrood haar laatste Formule 1 coureur. Maar als we de geruchten moeten geloven, dan rijdt komend seizoen toch een Fransman in de koningsklasse van de autosport: Franck Montagny.

Er gaan al een hele tijd geruchten dat de testcoureur van Renault volgend seizoen wel eens plaats zou kunnen nemen naast Christijan Albers bij Minardi. Ook nu steken deze geruchten weer de kop op.

Montagny:

“Ik heb nog steeds contact met Minardi, maar het is een team met financi�le verplichtingen. Op de eerste plaats staan daar de financi�n, pas daarna kunnen ze kijken naar een coureur die voldoet aan hun wensen. Voorlopig zal ik januari weer gaan testen voor Renault. Daar ben ik nog altijd zeer tevreden mee.”

Alleen als Montagny voldoende sponsors kan vinden maakt hij een kans op het tweede stoeltje bij Minardi. En laat dat tegenwoordig nou niet zo gemakkelijk meer zijn voor de Franse coureurs…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter