Toen Max Verstappen gekozen werd om voor Red Bull te rijden, was het niet alleen een moeilijke periode voor Daniil Kvyat. Het was ook lastig voor mij, omdat ik het moeilijk vond te accepteren dat niet ik uitverkoren was.

Carlos Sainz is openhartig in zijn gastblog voor JAonF1. Hij was boos over de keuze voor Max, niets ten nadele van Max zelf overigens, maar het ging hem vooral om zijn eigen ambitie: Het was alsof mij werd verteld dat ik niet zo goed ben als Max, terwijl ik er zelf van overtuigd ben dat ik minstens zo goed en misschien wel beter ben.

Klaar voor volgende stap
Carlos is er vooral van overtuigd dat hij klaar is voor een volgende stap en dat hij met het materiaal waarmee Max rijdt minstens hetzelfde kan bereiken. Tegelijkertijd weet hij ook heel goed dat de situatie bij Red Bull niet makkelijk is. Het team heeft immers twee toprijders. Dat laat onverlet dat Carlos nog lang niet klaar is: Iedereen (bij Red Bull) moet begrijpen dat mijn doel uiteindelijk is om wereldkampioen te worden en ik ben er klaar voor om het gevecht om het podium aan te gaan. Daarvoor rijd ik in de Formule 1.
Volgens Carlos is er niet eens zoveel verschil in druk als je Verstappen, Alonso, Kvyat of wie dan ook als teamgenoot naast je hebt: Zodra je je helm opzet ben je alleen en moet je sneller zijn dan je teamgenoot, zowel in de kwalificatie als in de race. Je wil allemaal zo goed mogelijk rijden.

Volwassen worden
Toch moet Carlos wel toegeven veel geleerd te hebben van de tijd dat Max en hij teamgenoten waren: Door de rivaliteit zijn er en hoop momenten dat je leert en aan het einde van het seizoen realiseer je je dat je sterker bent geworden. Dat zijn de momenten waarop je volwassener wordt. Dat was voor mij ook duidelijk na mijn eerste seizoen, dat vooral een leerproces was en waarin ik veel persoonlijke ervaringen opdeed.

Met de groeiende ervaring realiseert Carlos zich dat er steeds meer van hem verwacht wordt. Zolang hij dat in zijn achterhoofd houdt, komen de kansen vanzelf.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!