De kans is aanwezig dat Nico Hülkenberg aankomend seizoen voor het Formule 1 team van Renault zal uitkomen. De Duitser rijdt momenteel voor Force India, maar heeft in zijn contract een ontsnappingsclausule opgenomen. ‘The Hulk’ en Renault onderzoeken momenteel de mogelijkheden om gebruik te maken van deze clausule. Volgens Autosport zou Renault een tweejarige verbintenis, met een optie tot een derde jaar, willen afsluiten met de enkelvoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans.

Renault heeft al eerder laten weten op zoek te zijn naar een ervaren coureur voor aankomend seizoen en is in die zoektocht nu dus uitgekomen bij Nico Hülkenberg. De Duitser zou het team dat dit jaar terugkeerde in de Formule 1 op sleeptouw moeten nemen. Het Franse team wil niet te lang wachten met het bekend maken van een van de rijders en om die reden zouden beide partijen voor de race in de Verenigde Staten de onderhandelingen willen afronden.

De 29-jarige Hulk is niet de enige rijder die afgelopen tijd in verband werd gebracht met Renault. Ook teamgenoot Sergio Perez en Carlos Sainz werden gelinkt aan het team waar momenteel Kevin Magnussen en Jolyon Palmer de stoeltjes warm houden. Teambaas Frederic Vasseur geeft aan dat Nico Hülkenberg tot een van de mogelijkheden behoort voor een stoeltje bij Renault voor 2017, maar tegelijkertijd geeft Vasseur aan naast de Force India rijder nog over twee of drie andere opties te beschikken. Het is dus nog maar de vraag of Hülkenberg, die voor 2017 een contract heeft bij Force India, daadwerkelijk de overstap naar Renault gaat maken.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!