Opluchting bij HRT zaterdagmiddag in Maleisië. Het kwalificeerde zich, nadat het in Australië niet mocht racen, voor de Grand-Prix van morgen. Met een nieuwe voorvleugel en betere voorbereiding is HRT dit weekend aanzienlijk sneller, Tonio Liuzzi kwam zelfs nog in de buurt van de tweede Virgin van Jerome D’Ambrosio.

Collin Kolles was uiteraard in zijn nopjes:
We hebben ons doel gehaald. We wilden ons dit weekend kwalificeren voor de race. We kennen de auto beter nu we wat kilometers hebben gemaakt. Beide coureurs hebben vandaag goed gepresteerd. Tonio heeft een goede basis neergezet waar vanuit we nu moeten gaan werken voor de toekomst. We hebben nu een volgend doel, zoveel mogelijk ronden rijden in de race en proberen met beide auto’s de finish te halen.

Tonio Liuzzi zal morgen voor het eerst sinds de Grand-Prix van Abu Dhabi vorig jaar een Grand-Prix afstand rijden:
Het is goed voor het team dat we onder de 107% zitten. We hebben nu laten zien dat het geen kwestie is van snelheid maar van testen. We hebben voor de kwalificatie in Australie maar een halve dag kunnen rijden, de ander teams reden al drie maanden. We moeten nu hard werken om het gat nog kleiner te maken. Ik ben heel tevreden over de auto, hij is stukken beter dan in Australië. Gisteren maakten we nog wat kleine foutjes maar dit is normaal als je zo weinig hebt getest en de auto nog niet goed kent. Vandaag ben ik tevreden, zeker over mijn snelle ronde. Deze was gewoon erg goed en dit is het resultaat, we staan morgen op de grid.

By peter