Zowel Michael Schumacher als Nico Rosberg hadden tijdens de kwalificatie van Sepang technische problemen met de Mercedes DRS vleugel. Dit gaven beide heren als verklaring voor hun teleurstellende 9de en 11de startposities.

Het team zag er sterk uit tijdens de vrije trainingen, maar helaas kwam dit wederom niet tot uiting op de cruciale momenten in de kwalificatie. Schumacher kreeg dit probleem tijdens zijn laatste vliegende ronde in Q2, waardoor hij nipt Q3 miste. Rosberg had op zijn beurt moeite met het DRS systeem in Q3, waardoor hij op de 9de plek bleef steken.

Michael Schumacher:

We hadden problemen met het activeren van het DRS systeem vandaag en helaas is dat wat mijn laatste ronde in Q2 beperkte. De auto werd erg moeilijk te besturen, wat erg jammer is aangezien het zo goed werkte in de rondes ervoor. De prestaties zijn veel beter met DRS en we hadden het echt nodig. Desondanks zeg ik nog steeds dat we een flinke stap voorwaarts hebben gemaakt dankzij het harde werken van onze jongens.

Nico Rosberg:

Het team heeft goede vooruitgang geboekt hier en ik had een goede balans tot einde Q2. Helaas raakte ik het kwijt in Q3, gecombineerd met het probleem van de achtervleugel. Dit betekende dat we niet het optimale uit de auto konden halen, wat erg frustrerend is. De auto is beter dan dat we hebben kunnen laten zien tot dusver dit seizoen, maar we weten niet precies waarom.

Ross Brawn:

We worstelen nog steeds met de auto en geven Nico en Michael niet de kans te laten zien wat ze kunnen. Er zijn momenten dat de auto goed werkt en de snelheid daar is, toch zijn er te veel momenten waarop dingen niet werken. We zijn duidelijk niet waar we willen zijn en zullen hard werken om een competitieve positie te behalen.