Het circuit is nog niet af maar is nu al van naam gewijzigd. Het circuit in India werd aanvankelijk “Jaypee International Race Circuit” genoemd maar heet vanaf nu het “Buddha International Circuit”.

Volgens de organisatie van de Grand-Prix van India, die in oktober plaats zal vinden, staat Buddha voor blijheid en kalmte. De organisatie van de Indiaanse Grand-Prix is dit weekend in Maleisië om ervaring op te doen.

Over het circuit in India waren recente weken nog wat twijfels, het zou niet op klaar zijn. Maar volgens de organisatie uit India is hier niets van waar:
Het circuit zal in in de zomer al gereed zijn. Het zal geen tafereel worden zoals jullie vorig jaar in Zuid Korea hebben gezien. Het circuit zal meer dan klaar zijn voor de Formule 1. Het wordt een prachtig circuit voor de toeschouwers maar ook voor de coureurs.

Het Buddha International Circuit ligt even buiten New Delhi en wordt 5,1 kilometer lang. De organisatie in India werkt samen met Duitse partners die ervaring hebben met het organiseren van de Grand-Prix op de Nurburgring.

By peter