Een teleurstellende kwalificatie voor Stoffel Vandoorne. De Belg kwalificeerde zich in een tijd 1.37.070 van als zeventiende. Door de grid penalty voor het wisselen van de motor van 15 plaatsen zal de Belg echter als laatste moeten starten. Teamgenoot Fernando Alonso die gisteren geen problemen kende haalde Q2 nipt en start als vijftiende. Na de problemen van gisteren besloot Vandoorne zich vooral op de race te focussen.

Stoffel Vandoorne: Ik wist door de problemen van gisteren voor de kwalificatie al dat ik achteraan zou starten, we hebben de focus daarom op de race gelegd. We gaan ons best doen. Het is niet makkelijk om hier in te halen, maar er kan veel gebeuren in een lange race. Waarschijnlijk wordt het een eenstopper. Ik hoop op incidenten en bijvoorbeeld op een safety car. We wisten dat het hier moeilijk zou worden, maar ik hoop op een goede dag en de kans om er iets van te maken in de race.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter