[Felipe Massa en Jarno Trulli in Frankrijk]

Voor het eerst sinds 2008 eist Ferrari de hele eerste startrij voor zich op. Vandaag op het omloop van Sotsji reden Sebastian Vettel en kompaan Kimi Räikkönen naar een P1 en P2.

Jarenlang was dat niet heel bijzonder, maar inmiddels was het toch al behoorlijk lang geleden. 127 Grands Prix geleden vormden Felipe Massa en Kimi Räikkönen (!) op het circuit van Magny Course een rode voorhoede op de grid.

Het verschil met Mercedes bleef klein, maar het plezier in er niet minder om in Maranello.

Valtteri Bottas gaf minder dan één tiende van een seconde toe op Vettel. Verrassend genoeg was Lewis Hamilton nagenoeg kansloos in de strijd om pole: de Brit eindigde op meer dan een halve seconde. Maar met welke afstelling rijdt Hamilton in de race?

En wie won er in Frankrijk 2008?

Dat was Felipe Massa, met Kimi Raikkonen op 17 seconden. Jarno Trulli completeerde namens Toyota het podium. Leuk weetje: Hamilton en Vettel waren toen ook van de partij met een respectievelijk P10 (waar men nog geen punten voor kreeg) en een P12 voor Sebastian.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!