Een teleurstellende kwalificatie voor Max Verstappen. Het hele weekend was hij sneller dan teamgenoot Daniel Ricciardo, in de beslissende Q3 in de kwalificatie was de Australier sneller. De Australier reed de vijfde tijd. Tot overmaat van ramp bleek ook Felipe Massa in de slotminuten sneller, Verstappen start morgen als zevende.

Verstappen verbeterde in zijn laatste run in sector 1 met twee tienden zijn snelste tijd, in sector 3 werd echter veel tijd verloren.
Het was gewoon helemaal niks, ik snap het zelf ook niet, zo laat Verstappen teleurgesteld weten.In Q1 ging het redelijk goed en had ik het juiste gevoel. Maar daarna, bij elke set banden, verloor ik telkens in bocht dertien de achterkant van de auto. Als je daar begint te glijden, wordt het alleen maar erger in de laatste sector. We hebben alles geprobeerd qua afstellingen: met de rembalans, het differentieel en de engine braking. Het maakte allemaal niks uit. Ik zou de grip moeten hebben, maar die was er gewoon niet. Om de een of andere reden liep het niet meer na Q2.

Ook mijn laatste run was een drama. In de eerste sector was ik nog 2,5 tienden sneller, maar in de laatste sector verloor ik alles. Dat is gewoon balen. Gewoonlijk zouden we in de race beter moeten zijn dan tijdens de kwalificatie. We gaan het morgen zien.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.