Dirk de Beer heeft Williams als hoofd aerodynamica verlaten. De Beer kwam begin 2017 over van Ferrari naar Williams.

De Beer is grotendeels verantwoordelijk voor de Williams FW41 van dit jaar, de auto waarmee Williams dit seizoen een dramatische start heeft. De auto klopt aerodynamisch niet en scoorde pas 4 punten in zes Grand Prix.

De werkzaamheden van De Beer worden overgenomen door Doug McKiernan, McKieman is afkomstig van McLaren.

Eerder verliet ook chef designer Ed Wood, ook verantwoordelijk voor de FW41, Williams.

Testcoureur Robert Kubica en Alexander Wurz, adviseur van het team, klaagden eerder al over de slechte aerodynamica. Vooral de achterkant van Williams zou erg onstabiel zijn. Volgens Wurz moet er wat mis zijn gegaan in het ontwerp van de bolide, mogelijk kloppen de computersimulaties van het team niet met de werkelijkheid. Ook zou de te agressieve manier van ontwerpen van De Beer het team parten spelen.

Williams werkt nu onder McKieman aan een noodplan, de eerste resultaten hiervan moeten voor het Formule 1-zomerreces zichtbaar worden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter