Canada wordt een belangrijk weekend voor Red Bull. Zowel Renault als Honda, motorleverancier van zusterteam Toro Rosso, komen met updates.

Renault heeft al laten weten dat de update niet zo groot zal zijn als gepland. Renault heeft haar MGU-K nog steeds niet op orde, Het onderdeel MGU-K wat Renault nu gebruikt is te zwaar, samen met partner Magneti Marelli hebben de Fransen een nieuwe MGU-K ontwikkelt. Deze heeft echter de benodigde betrouwbaarheidstesten nog steeds niet gehaald. Het vervangen van de MGU-K mag slechts twee keer per seizoen, daarna levert het een gridstraf op. De kans is groot dat Renault ervoor kiest om vanaf Canada nog steeds het oudere en zwaardere model MGU-K te gebruiken.

Verwacht wordt dat Renault in Canada 15 extra paardenkrachten kan leveren. Volgens Red Bull teambaas Christian Horner is het een kleine update maar wel broodnodig.

Wat interessant zal zijn voor Red Bull is waar Honda mee komt. Honda komt voor Toro Rosso ook met een update. Honda heeft dit jaar al veel progressie geboekt en wil dit seizoen Renault nog voorbij steken.

Na Canada wil Red Bull haar motorenkeuze voor 2019 maken. Mocht Honda met een goede update komen dan zou het team wel eens met de Japanners in zee kunnen gaan. Red Bull heeft in ieder geval de beschikking over alle data van beide motoren en kan zo een perfecte vergelijking maken.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter