Goed nieuws voor Max Verstappen, Honda brengt in Bakoe een verbeterde motor mee. Red Bull en Toro Rosso krijgen in Azerbeidzjan voor het eerst de mogelijkheid om met de Honda spec 2 motor te rijden.

Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda Racing F1, over de motor: Wat betreft de power unit is het energie management een belangrijke factor met zo’n lang recht stuk. We zullen de lessen die we hier vorig jaar geleerd hebben, als het gaat om het optimaliseren van de afstelling, gaan gebruiken.

Dit weekend introduceren we de spec 2 versie van onze verbrandingsmotor (ICE), voor alle vier de auto’s en vanaf het begin van het weekend. Een van de redenen om die hier te introduceren, is dat het probleem van de power unit van Kvyat in China, betrekking had op de kwaliteitscontrole. De grootste voordelen van spec 2 zijn de verbeterde kwaliteit en levensduur en betere betrouwbaarheid. Ook is er iets meer vermogen.


Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter