Honda zal in 2015 na zes jaar afwezigheid haar rentree maken in Formule 1.

De Japanners zullen het team van McLaren gaan voorzien van motoren, en verwachten meteen om de zeges mee te kunnen gaan strijden. Bij monde van Honda-motorsportbaas Yasuhisa Arai, meent Honda direct op het niveau van Mercedes zou moeten zitten.

In 2005 werd BAR overgenomen door Honda en had het sinds de jaren zestig [1964-1968] weer een fabrieksteam. Ditmaal hield men het tot 2008 vol, waarna Ross Brawn het team overnam en –met Mercedes-motor– prompt kampioen werd bij de rijders en constructeurs.

Maar de kopman Arai, die verder liet weten dat de ontwikkeling van de nieuwe V6-turbo op schema ligt, maalt niet om het verleden. Als een echte samoerai willen de Japanners zich meteen aan de top nestelen.

Dit jaar wordt er nog niet met de nieuwe krachtbron getest. Een eventueel debuut tijdens de tweedaagse F1-test op Abu Dhabi aan het einde van het seizoen, waar het team van McLaren op hoopte, lijkt daarmee definitief van tafel.

Fans zullen dus tot volgend jaar moeten wachten, want pas tijdens de wintertests op het circuit van Jerez zal de nieuwe McLaren-Honda dan aan het publiek worden getoond.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!