Interim-teambaas Mario Mattiacci onthult in een gesprek met de Zwitserse Blick dat de klantenteams die motoren en overige onderdelen afnemen, achterlopen met betalingen.

Daarmee wordt direct verwezen naar het Brits-Russische Marussia en Sauber. Het financiële troubadour rond Sauber is bekend. Russisch geld was werd beloofd in ruil voor het debuut van de jonge Rus Sirotkin kwam maar niet, terwijl de bronnen om de verliezen te compenseren langzamerhand opdrogen.

Maar men meent dat er een oplossing zal worden gevonden, omdat Ferrari nog nooit een ‘long-term’ partner heeft laten vallen. Dat zegt Blick-journalist Pino Allievi.

Maar Speed Week meent dat Marussia een acuut probleem zou hebben. Eerder mochten we ‘meegenieten’ rond de soap omtrent paydriver Max Chilton die op het allerlaatste moment [tijdens de VT1 van Spa] toch nog wat centen wist te vinden, zodat de Amerikaan Rossi zijn debuut moest uitstellen.

Maar de geruchtenmolen repte zelfs dat Marussia niet zal kunnen starten in Monza vanwege de schulden. Het laatste nieuws lijkt dat gerucht tegen te spreken, want de trucks van het team zonder ‘gewoon’ op weg zijn naar het Italiaan circuit.

Eerder verschenen in frankyremtlaaaat.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!