Na vele maanden van protesten via de rechtbank hebben Vijay Mallya en zijn medebestuurders van Kingfisher Airlines onherroepelijk de stempel van “moedwillige wanbetalers” verkregen op verzoek van de overheidsbank United Bank of India.

De bank voelde zich geroepen tot deze actie nadat de leidinggevenden van Kingfisher niet verschenen voor een commissie van de United Bank of India om de situatie te bespreken.

Eens vermeld als moedwillige wanbetaler [in het Engels ‘Wilful Defaulter’], krijgt Dr. Vijay Mallya geen reguliere toegang tot de financiële markt in India. Dat betekent dus dat een bank of financiële instelling in dat land zelfs een intake-gesprek met de topmensen van Kingfischer zal weigeren.

The Indian Times meldt dat ook instellingen zoals de SBI en PNB, investeringsmaatschappijen die geld aan Kingfisher hebben geleend, het management van de luchtvaartmaatschappij als moedwillige wanbetalers willen verklaren door de rechtbank.

Omdat herfinanciering nu onmogelijk lijkt, is er nu geen kans op het zieltogende Kingfisher Airlines zelf te redden van de ondergang. Mits Mallya en zijn medebestuurders opstappen uit de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Wat dit nieuws betekent voor de renstal moet nog blijken, maar een financiële injectie door Mallya lijkt er niet in te zitten.

Bron: Indiantimes/frankyremtlaaaat


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 
lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum
 lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!