Formule 1 zonder Jos Verstappen, het zal waarschijnlijk niet meer voorkomen. Maar hij kijkt uit naar de States, zo zegt Jos op zijn persoonlijke website verstappen.nl: “De Champ Car series staat garant voor spektakel en spanning en als ik daar rij en de races worden via RTL 5 uitgezonden zijn de sponsors verzekerd van veel exposure. In Amerika is deze competitie sowieso veel populairder dan de Formule 1. En ook in Azi� zal deze serie zich laten gelden.”

Een klasse die graag een gooi doet naar de absolute wereldtop is de Champ Car World Series, de Amerikaanse equivalent van de Formule 1. Volgens kenners een strijdtoneel met het accent op �strijd�, close racing, iets dat de Formule 1 eigenlijk al seizoenen lang ontbeert. Jos Verstappen was getuige van de race in Albert Park, maar dan voor de tv.  ” Ik heb niet op het puntje van mijn stoel gezeten.”

Want het draait uiteindelijk allemaal om geld, ook in de Champ Cars, de serie die hard aan de weg timmert om een mondiale populariteit te bewerkstelligen. Hoe populairder, hoe meer exposure voor sponsors en adverteerders. En daar is Jos Verstappen intussen ook achter gekomen. �Net als in de Formule 1 draait het allemaal om geld. Bij sommige teams heb je nog m��r nodig dan in de Formule 1.� Ook het team van Fittipaldi Racing waar het management van Jos Verstappen mee in gesprek is ziet graag zijn financi�le wensen in vervulling gaan. �Als mijn populariteit bij de fans zich zou vertalen in sponsorgeld dan was de kogel allang door de kerk�, zegt Jos, met gevoel voor realiteitszin.  ” Maar het valt niet mee om het geld bijelkaar te krijgen. Terwijl het voor de sponsors toch aantrekkelijk moet zijn.”

Dat is een constatering waar niets op af te dingen valt. Zeker als je beseft dat Jos bij een team kan rijden dat kansen maakt op een goede klassering, mede door de onmiskenbare talenten van een rijder als Jos Verstappen. Sponsors verbinden hun naam bij voorkeur aan succes, iets dat dichter binnen handbereik ligt in de Champ Car series dan in de Formule 1 lijkt het, ervan uitgaand dat Jos daar alleen maar kans zou maken bij een achterhoede team. Is dat de reden waarom er nog altijd geen witte rook is? Jos: ” Ik weet dat niet zeker, maar je wandelt wat gemakkelijker naar binnen met een grote zak geld dan wanneer je het moet doen met een handvol kleinere sponsors. Een paar weken geleden dachten we dicht bij een deal te zitten maar voorlopig moeten we toch weer afwachten.”

Jos zelf houdt de droom om in de F1 te racen alvast levend: . “Je weet maar nooit wat er gebeurt, het is nog vroeg in het seizoen. Maar ik wil zo hoog mogelijk racen en de Champ Car series is een klasse waar ik me wel thuisvoel, daar gaat het ook nog om de capaciteiten van de coureur, althans meer dan in de Formule 1. En met een veld van auto�s dat dichter bijelkaar ligt kunnen we daar wel wat vuurwerk verwachten. Ik hoop dat ik eind maart goed nieuws heb, ik sta te popelen om weer gas te geven.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter