Da MattaEind vorig seizoen werd Christiano da Matta bij Toyota buitengegooid. Niks nieuws onder de zon voor het Duits-Japanse team dat zeer graag van rijders verwisselt. Nu heeft Da Matta eindelijk gesproken over de reden van zijn ontslag in Keulen. Hij zei dat hij niet mee wou doen aan de politieke spelletjes binnen het team, en dat ze niet wilden luisteren naar hun rijders. Die overdreven volgens het team over fouten aan de wagen.

“Ik heb niet de kans gekregen die ik verdiende, maar ik heb toch twee jaar F1 gereden. En ik ben daar op eigen kracht geraakt, ik heb me niet moeten inkopen zoals vele andere rijders. Ik heb altijd mijn gedacht gezegd waar ik ook racete, en ik duid zoals altijd de zwaktes van een wagen aan zodat het team daar aan kan werken. Maar bij Toyota werden ze ongemakkelijk toen ik zei dat de wagen last had van onderstuur. Iedereen was er zeer gevoelig en onzeker.”

Da Matta was de derde rijder die vrij snel bij Toyota werd buitengezet omwille van zijn “zwakke prestaties”. Enkel Allan McNish en Mika Salo bevonden zich nog sneller aan de voordeur van het team, hun contract werd na ��n jaar opgezegd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter