Takuma Sato was niet echt aangenaam verrast toen hij in Mebourne ondervond waar BAR staat aan het begin van het seizoen. De Japanner reed rond in een veertiende positie voor hij door het team werd binnen geroepen. Zijn teamgenoot Jenson Button deed niet veel beter met een elfde plek. Sato voorspelt dan ook een moeilijk seizoen.

“Het was zo goed als zeker dat het een grote opdracht zou worden dit jaar, maar ik had niet verwacht dat het zo moeilijk zou zijn.”

“De tijden van de wintertests hebben niet alles verteld.”

“We zijn een stap verder dan vorig jaar – tijdens de tests – maar het leek niet echt een gemakkelijk seizoen te worden.”

“McLaren is terug waar het hoort, en Renault is mega. Maar we hebben nog steeds grote verwachtingen.”

BAR zal in Maleisi� een nieuw type voorvleugel gebruiken, het is al de vierde nieuwe vleugel sinds de wagen werd voorgesteld.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter