De F2005Er is nog geen bevestiging gekomen, maar volgens de Italiaanse pers zijn er sterke indicaties dat Ferrari vanaf Bahrein de F2005 zal inzetten. De nieuwe wagen zou dan ook beschikbaar zijn voor de beide rijders.

Ferrari was eerst van plan om de nieuwe wagen pas in Spanje in te zetten, maar hield nog rekening met een vervroegde introductie. De afgelopen week zei Ross Brawn nog dat Bahrein een re�le mogelijkheid was.

De Scuderia is niet van plan om de motor van Michael Schumacher te vervangen, en dat geeft enkel nog wat extra ruggesteun aan de speculaties. Als de wereldkampioen zijn motor wel laat vervangen dat moet hij in Bahrein aan de start komen in de F2004M. Dat komt omdat de motor van die wagen niet in de F2005 past.

Luca Badoer heeft de afgelopen week de F2005 getest in Jerez, en zal volgende op Mugello verder testen. Er wordt na de GP van Maleisi� een officiele mededeling van Ferrari verwacht.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter