Logo La Deux De Grote Prijs van Engeland, 1977. Niemand, maar dan ook niemand dichtte de turbo van Renault ook maar enige kans toe. De gele theepotten werden ze meer dan eens smalend genoemd.

Akkoord, het begin van de turbomotor ging zeer moeilijk, maar de zege van Jabouille in Dijon, twee jaar later, bracht de bevestiging dat turbo de weg naar de toekomst was. Na enkele seizoenen hadden zelfs de grootste sceptici ook een turbo in hun wagen ingebouwd.

In een reportage, die vanavond om 21u10 wordt uitgezonden op La Deux, gaan we dieper in op het legendarische gevecht tussen Ren� Arnoux in een Renault en Gilles Villeneuve in een Ferrari voor de tweede plek in de Grote Prijs van Frankrijk, 1979. Daarna overlopen we het hele turbo tijdperk, tot het verbod, wegens veiligheidsredenen, na het seizoen 1988.

Even recapituleren: vanavond, 31 maart, om 21u10 op La Deux het turbo tijdperk. Een aanrader voor wie meer over de geschiedenis van Formule 1 te weten wenst te komen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter