Pedro Martinez de la Rosa, voor de volledigheid, neemt dit weekend het racestuurtje over van Juan Pablo Montoya. De Spanjaard is dit seizoen de vaste vrijdagcoureur voor McLaren, naar R�ikk�nen en Montoya. Montoya speelde het partijtje tennis met zijn persoonlijke trainer in de Spaanse hoofdstad Madrid, op zondagochtend. Hij gleed uit en viel, wat hem het haarfijne breukje in zijn linkerschouderblad opleverde. Na verschillende tests, scans en onderzoekingen door een van de twee dokters van het McLaren-team werd geadviseerd om hem aan de kant te houden zodat de breuk kan genezen. Sommige bronnen beweren dat hij vijf weken buiten strijd zal zijn en daardoor ook de Grand Prix van San Marino zou moeten missen. Maar zoals het er nu naar uitziet zal Montoya op 24 april toch kunnen deelnemen aan de race. Voor dit weekend echter wordt hij vervangen door Pedro de la Rosa. McLaren�s vierde coureur, Alexander Wurz, zal tijdens de vrijdagse testsessies de derde wagen van McLaren besturen.

De keuze viel op Pedro de la Rosa omdat hij sinds begin januari al 2168 kilometers heeft afgelegd in de MP4-20 en de wagen dus evengoed kent als de vaste racecoureurs. Alexander Wurz heeft zich meer geconcentreerd op bandentests in de MP4-19b, waardoor hij de nieuwe wagen minder goed kent. Onmiddellijk ontstond er discussie tussen het team en Wurz, want de Oostenrijker is al sinds 2001 in dienst in Woking en de Spanjaard nog maar twee jaar. Het team besliste echter op basis van de tests dat de la Rosa beter geschikt is voor de vervanging. Na de race in Bahrein, die dit weekend plaatsvind, zal Wurz dezelfde testprogramma�s in de MP4-20 krijgen als Pedro de la Rosa.

Enkele reacties:

Juan Pablo Montoya:“Natuurlijk ben ik ontgoocheld om niet te kunnen racen dit weekend. Maar het besturen van een Formule 1-wagen is heel moeilijk, zeker met mijn blessure en daarom volgen we maar het advies van de medische experts. Ik ga het rustig aan doen de komende weken en natuurlijk voor het team supporteren als ik naar de televisie kijk. Ik kijk er al naar uit om zo snel mogelijk terug aan het werk te gaan. Gelukkig is het nog vroeg in het seizoen en er kan nog veel gebeuren, dus ik denk niet dat mijn titelkansen verloren zijn.”
Pedro de la Rosa:“Eerst en vooral wil ik Juan Pablo een snelle herstelling toewensen. Als een van de testcoureurs voor Team McLaren Mercedes is het een utbreiding van mijn ervaring en verantwoordelijkheden op het circuit. Ik kijk al uit naar de uitdaging in Bahrein en ik ga zeker mijn best doen. Het wordt een hele nieuwe ervaring omdat ik nog nooit in Bahrein geweest ben. Ik ken het team en de wagen heel goed door het testprogramma en ik hoop om een goed resultaat neer te zetten tijdens de race. Ik ga zeker en vast zo veel mogelijk van deze ervaring genieten.”

Alexander Wurz:“Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen dat ik graag het stuurtje had overgenomen voor Bahrein. Maar het team en ik zijn overeengekomen dat dit de beste oplossing is. Ik kijk al uit naar mijn eerste kennismaking met de MP4-20 op vrijdag in Bahrein. Ook ik wens, net zoals de rest van het team, Juan Pablo een zo snel mogelijke genezing.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter