Voor bijna iedereen momenteel actief in de Formule 1 bijt de race en winmicrobe reeds op vroege leeftijd. Voor bijna iedereen wil dit zeggen een dure hobby met veel inzet en stress. (als het dan al niet voor de racertjes is, dan is het voor de ouders)
Deze hobby, het karten, wordt eveneens in Belgi� op hoog niveau uitgeoefend. Zelfs op zo�n hoog niveau dat de Nederlanders massaal hier in het Belgisch Kampioenschap meedoen. Naast deze zijn er ook wel een tientallen andere buitenlanders, naast Europeanen ook Brazilianen, die naar hier afreizen om ervaring op te doen en mee te strijden.

Dit seizoen gaat ook dit jaar weer beginnen in Mariembourg.

De gehele kalender:

27-28 maart: Mariembourg
24-25 april: Genk
22-23 mei: Francorchamps
24-25 juli: Francorchamps
7-8 augustus: Genk
2-3 oktober: Mariembourg

Buiten dit kampioenschap is er ook de �Genker International Racing School�, kortweg GIRS genoemd en het VAS-kampioenschap. Deze wedstrijden worden georganiseerd op volgende data�s:

7/3 Genk
11/4 Genk
6/6 Francorchamps
22/8 Genk
26/9 Genk

Noteer deze dagen alvast in je agenda, naast de �zware jongens� kan u hier ook 125cc karts in actie zien waar geschakeld moet worden en de mini-karts waar de jongsten onder ons hun eerste stapjes in de autosport zetten.

In totaal komen er per dag zes verschillende race-klassen aan bod. Deze rijden elk drie wedstrijden. Karting is h�t ideale om de geur van verbrand rubber en benzine op te snuiven tussen sleutelende teams en met garantie van minstens enkele close wedstrijden te zien. (dankzij het aantal wedstrijden)

Het zal je verwonderen hoe professioneel het er wel aan toe gaat . . .

Bjorn

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter