Liefhebbers van het Wereldkampioenschap Rally konden al jaren hun hartje ophalen tijdens de wekelijkse uitzendingen van Pitstop TV op KanaalTwee.

Hieraan lijkt nu een eind te zijn gekomen, zo staat te lezen op de website van het programma. Als reden voor het stopzetten wordt opgegeven dat Pitstop TV niet langer gefinancierd kan worden. KanaalTwee kon de rechten voor het Wereldkampioenschap Rally 2004 niet verkrijgen.

Peter Baert, bezieler van het programma zei het volgende op de website:

” Het is uiteraard bijzonder jammer dat het programma op Kanaaltwee verdwijnt. Maar het is niet anders. Men is er niet in geslaagd de TV-rechten te verwerven van WRC en er was bovendien geen financi�le basis meer om het programma te produceren. Autosport was, is en zal nooit een prioriteit zijn voor een TV-station, zeker niet in Vlaanderen. Pitstop TV was mijn kind gedurende vele jaren. Ik dank VTM en Kanaaltwee voor de steun de afgelopen jaren en ik dank vooral Eric Claeys, de vroegere baas van VTM voor zijn morele steun “

Volgens Peter Baert erkennen potenti�le investeerders in het programma niet dat er ook in Vlaanderen vele autosportfans zijn.

 

“De betrokkenen vergeten wellicht dat de vele duizenden Vlaamse autosportliefhebbers ook potenti�le klanten zijn. Als ze nu ook eens met Vlaanderen rekening zouden houden, dan zouden er misschien wel minder of geen mensen moeten afgedankt worden. Terwijl er op elke Waalse zender een regulier autosportmagazine loopt, lijkt dat niet meer mogelijk in Vlaanderen. Ik zeg wel “lijkt”. Want ik blijf vechten en wie weet komt er snel een oplossing uit de bus “

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter