Concurrenten BMW en Mercedes slaan de handen in elkaar om de kosten van F1 tests te beperken. Mercedes baas Norbert Haug verklaarde afgelopen donderdag dat een test aan het budget vreet.
Haug denkt dat Mercedes 3 keer het totale aantal race kilometers zal afleggen op tests.

Volgens hem moet er dringend een vergadering komen met alle tien teambazen. Er moet dringend iets gebeuren volgens de Duitser.

Ook Dr. Mario Theissen van BMW gaat akkoord met een limiet.

“Er is nog altijd de mogelijkheid om een of twee extra races te houden, in plaats van ver weg van het publiek geld weg te smijten.”

Het klinkt niet meer dan logisch dat alle teams voor deze besparing zouden zijn. Toch zijn Toyota en Ferrari niet echt voorstanders van het idee te noemen. Beide teams hebben een enorm budget, en de huidige formule kan hen dus meer voordeel opleveren…

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter