Helmut Marko bedient de wereld weer eens van zijn mening! Waar teambaas Horner de straf voor Vettel accepteerde en zelfs nog Hamilton verdedigde, placht de adviseur van RedBull de zaken volgens zijn ‘richtlijnen‘ uit te leggen.

De Oostenrijker stak op Servus TV van wal over de tijdstraf voor Sebastian Vettel na de Grand Prix van Duitsland. Marko is het op zijn zachtst gezegd niet eens met de straf voor Vettel.

De hele situatie ontstond door Jenson Button, die geen ruimte liet voor Sebastian en hem naar buiten drukte. Vettel moest wel uitwijken om een botsing te vermijden., zo begon Marko.

De mogelijke overtreder kreeg in voorgaande gevallen het voordeel van de twijfel. Dat is met Vettel niet het geval. Dat geeft een nare nasmaak. ‘Ze‘ meten met twee maten.

En die straf ook, twintig seconden tijdstraf. Dat was gewoon veel te streng, buitenproportioneel. Het is als de doodstraf krijgen voor het stelen van kippen, zo kon ‘onze meest geliefde‘ autosportadviseur weer zijn zegje doen.

Overigens stelde racedirecteur Charlie Whiting ook dat de terecht gegeven straf erg zwaar was, maar de stewards konden niet anders. Ze hebben momenteel niet veel opties om te straffen en de internationale autosportbond FIA is bezig met de invoering van meer mogelijkheden.

Meepraten? Meld je gratis aan op onze forum en doe mee met de discussies!