Eric Boullier, teambaas van Lotus, verwacht dat zijn team een goede tweede seizoenshelft tegemoet gaat. Lotus begon goed aan het seizoen 2012 en strijdt mee voor de plaatsen op het podium. In Duitsland pakte Kimi Raikkonen het zesde podium van Lotus in 2012 omdat Sebastian Vettel een tijdstraf van twintig seconden kreeg na zijn illegale inhaalactie op Jenson Button.

Bouillier twijfelt er niet aan dat de tweede seizoenshelft Lotus nog meer punten zal opleveren nu het team en de rijders nauwer samenwerken. In sommige opzichten zijn wij een nieuw team, begint Boullier. Dit is een nieuw Enstone dat samenwerkt met beide rijders. Het hele pakket inclusief bolide en rijders komt nu langzaamaan bij elkaar.

Ik zie geen reden waarom wij niet meer punten kunnen scoren in de tweede helft van het seizoen dan de punten die we gehaald hebben in de eerste seizoenshelft. In Duitsland had Kimi de pace om voor de overwinning te racen, maar om een zege te pakken moeten we beter kwalificeren. Een overwinning zit er echt in voor ons. Als we bij de eerste vijf kunnen kwalificeren zou het zo maar kunnen. We weten dat onze pace goed is en nu moeten we er voor zorgen dat we in de kwalificatie een goede uitgangspositie creëren voor de race op zondag, aldus Eric Boullier die hoopt in de tweede seizoenshelft de gang naar het podium te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.