Scuderia Toro Rosso-rijder Sebastian Vettel is aan een uitstekend seizoen bezig. De 21- jarige Duitser won de Grand Prix van Italië en ziet daarmee zijn aandeel flink stijgen. Red Bull-baas Dietrich Mateschitz denkt er niet aan om hem te verkopen.

Volgens Mateschitz wil de helft van de teams het jonge talent: De halve grid zit achter hem aan. zei Mateschitz tegenover de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten. Maar Sebastian heeft geen twijfels om Red Bull te verlaten en ik ook niet. Hij hoort bij onze familie. We zouden teleurgesteld zijn als hij toch zou willen vertrekken. Hij heeft al laten zien dat hij het verdiend om in de best mogelijke auto te rijden. Daarom is het onze taak bij Red Bull om hem dat te bieden.

Dit jaar is Toro Rosso Red Bull voorbij gestreefd, maar Matechitz is ervan overtuigd dat Red Bull volgend jaar opnieuw het sterkste team zal zijn.

Ja, ik denk dat we dat kunnen. De RB5 zal een compleet nieuwe auto worden en met Adrian Newey is het een garantie dat het een topwagen zal zijn.