Lewis Hamilton, Silverstone en de politie van Northamptonshire hebben opgeroepen dat Formule 1-fans niet naar het circuit moeten komen voor de aanstaande Britse Grands Prix.

Vanwege de gevolgen van het coronavirus is er geen publiek welkom bij de races. De coureur roept fans samen met de politie op vooral thuis te blijven.

Ik probeer gewoon mensen aan te moedigen afstand te bewaren en thuis te blijven. Ik begrijp dat mensen graag willen komen en van afstand alleen al het geluid van de auto’s willen horen. Maar als je in met een groep bent, is dat niet verstandig. Dat zou ik niet aanraden., zo zei Lewis Hamilton in gesprek met Motorsport.com.

Silverstone-baas Stuart Pringle legde uit dat de waarschuwingen nodig waren om te voorkomen dat de twee Britse races in het geding zouden komen. De voorwaarde van de overheid was dat dit evenement kon worden georganiseerd zonder aanwezigheid van mensen, vertelde hij aan Motorsport.com. Het zou daar helemaal haaks op staan als wij mensen toestaan aanwezig te zijn.

Dennis Murray, chef van de lokale politie, waarschuwde dat de politie streng zou controleren.

De politie zal de zone met een team agenten controleren en daar ook handhaven. Het is niet mogelijk de race vanaf de buitenhekken te bekijken en iedereen die dat probeert, wordt verwijderd. Ook is het onmogelijk om in de buurt van het circuit te parkeren. Ik wil ook de gelegenheid benutten om mensen eraan te herinneren dat het gebruik van drones gedurende beide raceweekenden verboden is – de Civil Aviation Authority heeft een vliegrestrictie opgelegd voor het gehele Grand Prix-seizoen.

De boodschap is duidelijk. Silverstone zal hermetisch zijn afgesloten rond de Grands Prix…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!