De beroemde logo’s van Gulf Oil, het merk dat ook al in de jaren ’60 en ’70 op de wagens van het team te zien waren, keert terug.

Het Gulf-logo is erg bekend in de autosport, mede dankzij de livery van de Porsche van Steve McQueen uit de film Le Mans. Het bedrijf won verschillende keren de 24 uur van Le Mans als sponsor en keerde in de jaren ’90 terug op de McLaren F1 GTR, die in 1997 de GT-klasse van de etmaalrace won.

Van 1968 tot 1971 was het logo van oliebedrijf Gulf Oil al aanwezig op de oranjekleurige auto’s van het team van Bruce McLaren in de Formule 1.

Nu het team van Lando Norris en Carlos Sainz sinds enkele jaren weer in datzelfde oranje is getooid, komt ook het beroemde Gulf-logo terug.

 

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!