Het rode team uit Maranello zou in een ultieme poging om het seizoen te redden, hebben besloten om een volledig nieuwe auto te bouwen.

Al vanaf de wintertests was het duidelijk dat Ferrari de boot had gemist met haar SF1000. De auto bleek in Oostenrijk langzamer dan haar voorganger, hetgeen voor enige chaos zorgde.

De gifbeker bleek groter dan verwacht, en het team vind zichzelf nu terug in het middenveld. In Hongarije haalden beide Ferrari’s dit jaar voor het eerst de derde kwalificatiesessie [Q3].

Maar Sebastian Vettel en Charles Leclerc werden tijdens de Grand Prix op een ronde achterstand gereden. Het werd tijd voor actie.

Het Italiaanse Formula Uno Analisi Tecnica beweert nu dat Ferrari heeft besloten om een compleet nieuwe wagen te bouwen. Hierbij zou vooral gebruik gemaakt worden van de verzamelde data van tijdens de eerste drie Grands Prix van dit seizoen.

De man die dit voor elkaar moet boksen, is de Italiaan Enrico Cardile. Menig fan zal zijn naam niets zeggen, maar de Italiaan is een ervaren man binnen de Scuderia. Zo was Cardile verantwoordelijk voor de Gran Turismo-bolides die overwinningen boekten in de 24 uur van Le Mans.

Toen Mattia Binotto teambaas werd van de Scuderia, nam Cardile zijn functie als ‘hoofd aerodynamica en projectmanager‘ over. Maar formeel was er geen technisch directeur. Dat is nu gesolveerd doordat Enrico Cardile nu de baas wordt van de gehele afdeling en zijn –vermoedelijke– eerste klus is het bouwen van een B-versie van de SF1000.

Tijdens de Grand Prix van Spanje zou deze SF1000-B zijn debuut moeten gaan maken. Dus tot en met 16 augustus moeten Vettel en Leclerc zich zien te redden met de huidige auto.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!