Eerder toonde Red Bull Racing zich ontevreden over de banden. Pirelli trok zich weinig aan van de klaagzang van Red Bull Racing, want men vond het niet kunnen om haar banden aan te passen op verzoek van 1 team.

Bij Mercedes was men het al eens met Red Bull, maar nu spreek ook Lewis Hamilton zich uit over de banden. Het is met deze banden extreem moeilijk om ze te sparen. Het is niet leuk, ik heb bijvoorbeeld niet genoten van de race in Maleisië.

Het is niet zoals vroeger toen je de hele tijd kon pushen op banden waarvan je wist dat ze het vol zouden houden. Het heeft grote invloed op het racen. Het is meer strategisch dan puur racen op snelheid., aldus Hamilton die dus weinig plezier beleeft aan de huidige compounds.

Een reden dat Pirelli totaal andere banden heeft gemaakt, is dan men de banden van vorig jaar doorkreeg. Pirelli wilde banden die voor spektakel zorgen. Maar als het zelfs voor de toeschouwer / fan de stukken duidelijk van de banden vliegen, dan kunnen we dat niet normaal meer noemen.