Pastor Maldonado meent dat hij een stuk volwassener is geworden. Hij hoopt dit jaar dan ook minder foutjes te maken en een positieve lijn te ontwikkelen. De coureur van Williams erkent dat hij vorig jaar op momenten niet de meest betrouwbare coureur was om een auto over de finish te brengen. Pastor was daarover heel eerlijk: Iedereen heeft wel eens een mindere periode. Een bijkomend nadeel is dat je vervolgens extra in de gaten gehouden wordt. Onder dat vergrootglas maak je dan weer nieuwe fouten.

Je bouwt ervaring op en ik voel me nu veel rustiger dan vorig jaar. Ik heb al laten zien dat ik kan winnen als de kans zich voordoet. Ik mis de ontmoetingen met de stewards in ieder geval niet., legt de Venezolaan uit.

Een herhaling van de verrassende overwinning van vorig jaar lijkt er voorlopig niet in te zitten bij Williams. Maldonado weet dat en accepteert dat Williams niet altijd een winnend team is: Het is dan makkelijk om te veel willen. Vorig jaar was dat in ieder geval wel zo. Ik besefte niet dat de Williams niet constant races kon winnen. In het verleden vocht ik altijd om overwinningen, terwijl dat in de Formule 1 compleet anders is. Soms moet je hier ook tevreden zijn met een tiende plaats.