Met de 39ste overwinning uit zijn Formule 1-carriere mocht Lewis Hamilton zondag in Spa voor de 80ste keer naar het podium in de Formule 1.

De Brit komt daarmee op gelijke hoogte met zijn jeugdheld Ayrton Senna, al wist de Braziliaan met 158 starts wel één race eerder zijn 80ste podium te behalen dan Hamilton, die zondag aan de start stond van zijn 159ste Grand Prix.

Beide coureurs staan nu op een gedeelde vierde plek in de ranglijst, achter Fernando Alonso [97] en Alain Prost [106]. Het meeste aantal podiumfinishes in de Formule 1 staat met een totaal van 155 nog altijd op naam van Michael Schumacher.

Qua overwinningen staat Lewis Hamilton op de vierde plek. Michael Schumacher staat nog altijd vier bovenaan met 91 overwinningen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!