Valtteri Bottas heeft gezegd dat als Williams een topteam wil worden en blijven, het de vele foutjes die het maakt zal moeten elimineren. Afgelopen weekend in Spa was het weer van dat toen Bottas bij zijn eerste stop in plaats van vier softs, drie softs en een medium band meekreeg.

Het voorval kostte Bottas een doorrij straf en een goede eindklassering, en het Britse team de nodige punten in het WK in de strijd met Ferrari, met de Scuderia die nu amper terrein verliest op Williams (na de late klapband van Sebastian Vettel).

We kunnen ons dergelijke fouten niet veroorloven, stelde Bottas. Het was weer zo’n weekend waarvan we moeten leren en we moeten er voor zorgen dat dergelijke domme fouten nooit meer gebeuren.

We hebben zeker niet het maximale uit ons weekend gehaald, wat zeer frustrerend is. We hadden de snelheid niet om de leiders bij te houden, maar we hadden meer punten kunnen en moeten scoren dan we hebben gedaan.

Williams had gedurende het hele seizoen altijd veel problemen om de zachtere band goed te doen werken op de FW37 en ook in Spa duurde het lang voordat ze een doorbraak kenden, die wel beloond werd met de beste startpositie voor het team dit seizoen. Het betekende echter niet dat ook voor de race de banden goed bleven werken voor Bottas.

Ik kreeg zoals zo vaak niet genoeg warmte in de banden bij de start en het duurde enkele ronden voor het doenbaar werd. Er is nog veel werk aan de winkel, want ze werkten nog steeds niet zo goed als we gehoopt hadden.

We hadden eigenlijk verwacht dat de hardere band dit weekend voor meer problemen zou zorgen, maar dat is uiteindelijk niet zo gebleken. We waren zelfs sneller op die band, wat heel bizar is. Er moet een reden zijn waarom en we moeten die vinden.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!