Vier dagen na de Grand-Prix van Belgie hebben de trucks van Lotus eindelijk Spa Francorchamps verlaten.De trucks konden het circuit niet verlaten omdat Charles Pic een vordering van 800.000 Amerikaanse Dollars tegen het team had ingediend.

Pic was vorig jaar testcoureur bij het team en wil een deel van betaalde geld terug omdat hij niet genoeg kilometers getest zou hebben.Naar verluidt zouden Lotus en Pic er samen nog niet uit zijn maar zouden er wel gesprekken plaats vinden.

Lotus verkeerd al langer in financiële problemen, zo wilde in Hongarije Pirelli pas op het laatste moment banden leveren omdat er nog diverse rekeningen niet betaald waren.

Ondertussen gonst het nog steeds van de geruchten over een mogelijke overname van Renault.Volgens de laatste speculaties zou Renault 60% van het team willen kopen, Alain Prost zou 10% willen kopen. Deze deal zou te vergelijken zijn met die van Niki Lauda bij Mercedes. De resterende 30% van het team zou van de huidige eigenaar Genii Capital blijven.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter