We zouden de gewezen teambaas van Ferrari best wel eens snel terug kunnen zien in de sport.

Hoewel Gene Haas zijn licentie voor het F1-seizoen heeft ontvangen en dus vanaf 2015 mag toetreden, is het onduidelijk of de Amerikaan daadwerkelijk volgend seizoen al op de grid zal staan. Er is nog geen deal gemaakt met een motorleverancier en ook de fabriek waar de auto’s moeten worden gebouwd is verre van af.

Wat betreft de motoren, zei ex-Red Bull stafmedewerker Gunter Steiner –die de job van teambaas op zich zal nemen– dat er nog steeds gepraat wordt met Mercedes en Ferrari.

Toch wil blijven bouwen aan een omvangrijke staf. Naast Donenicali wordt ook bekeken of oud-motorsportchef van Mercedes Norbert Haug wellicht geïnteresseerd is in een nieuwe job in de sport. Steiner vindt het een poging waard: Ik geloof dat Norbert op het moment commentaar geeft bij DTM-races.

En ik weet niet wat Stefano gaat doen. Het zou mooi zijn als er iets van komt, want beiden zijn goede mensen met jarenlange ervaring., aldus Steiner.

De Italiaan is zijn vaderland al gelinkt met een managementfunctie voor het nationale basketbalblond, de Federazione Italiana Pallacanestro. Maar daarover is er verder ook niets bekend bij ons.