Het ronst geruchten in de Finse media over Heikki Kovalainen. De Finse coureur zit werkloos thuis nadat hij geen Caterham zitje wist te bemachtigen na zijn invalbeurt bij het Lotus F1 Team. Caterham baas Tony Fernandes vertelde hem doodleuk in een SMS dat hij op zoek was naar niet één maar twee paydrivers, iets waar Kovalainen niet aan wenst toe te geven.

Toch is de Fin niet blijven stilzitten en is hij op zoek gegaan naar een job bij een ander team en volgens de het Finse Itsa Sanomat is Heikki dichtbij een testcontract voor Mercedes, jawel het team dat nu de F1 domineert. Volgens Finse media ligt het contract klaar en moet het alleen nog ondertekent worden.

Initieel werd er gedacht dat Paul di Resta die al zijn gehele F1 carrière verbonden was aan Mercedes het zitje van derde coureur wel zou opvullen maar de Schotse coureur koos voor een rol in de DTM voor Mercedes.

De 32-jarige Kovalainen is niet vies van testwerk, van 2004 tot 2006 was hij al testcoureur bij het toen nog Formule 1 team van Renault uit Enstone (nu dus Lotus F1 Team) en na zij ontslag bij Caterham in 2012 werd hij het jaar erop opnieuw deel van het team als testcoureur.

Mocht er enige waarheid in de deze geruchten zitten dan is uw berichtgever benieuwd hoeveel kilometers de ervaren Kovalainen zal mogen maken in de W05 of dat hij zal gereduceerd worden tot donutcoureur…