Het zat de huidige wereldkampioen niet allemaal mee. De Duitser voelt zich niet senang in zijn auto, die trouwens al een redelijk suffe naam als ‘Suzie‘ meekreeg. En hele verandering na Kinky Kylie en Hungry Heidi.

Nieuw teamgenoot Daniel ‘lachebekje’ Ricciardo staat voor in het teamduel met 3-1 en als de jongeling, die de ‘Aussie-titel‘ overnam van Webber, zijn P2 in Melbourne legaal had behaald…

Maar bij Red Bull Racing denkt men nu aan een scheur of ander defect in het chassis van ‘Suzie‘. Volgens autosportadviseur Helmut Marko moet er daar iets mis zijn geweest, anders kan hij het verschil tussen Vettel en Daniel Ricciardo in China niet verklaren.

Dus werd er besloten dat Vettel een nieuw chassis krijgt bij de eerste de beste gelegenheid. Dat is de GP van Spanje op het circuit van Barcelona. Het zou eerder zijn voorgekomen dat Vettel met een defect chassis of beter gezegd monocoque zat:

Begin 2012 deed hij het niet goed vergeleken met Mark Webber, maar zodra hij een nieuw chassis kreeg ging alles ineens veel beter, kreeg hij zijn zelfvertrouwen terug en was hij praktisch onverslaanbaar., zo verklaarde Marko.

En toch. In een tak van sport waar honderden miljoenen worden uitgegeven, zouden dit soort fouten niet mogen voorkomen. Zeker als het een seizoensstart van een coureur danig kan verpesten.