Het Italiaanse Autosprint trachtte een stukje van de sluier op te lichten over het budget waarmee de debutant van 2016 moet doen. Haas F1 Team zou volgend jaar met een begroting van rond de 105 miljoen dollar aan het kampioenschap deelnemen.

Gene Haas zou een soortgelijk bedrag besteden in de NASCAR, al laat men dan vier wagens rijden tegen twee in de F1. Verder heeft het team circa 200 mensen in dienst, ongeveer de helft van Williams en Force India. De constructie-activiteiten zijn beperkt daar de belangrijkste onderdelen worden ingekocht van Ferrari.

Voor het eerste jaar hebben we een begroting van tussen de 100 en 110 miljoen dollar samengesteld. Met twee auto in de Formule 1 is dat vergelijkbaar met vier auto’s in NASCAR. Als je het hebt over de kosten voor het runnen van een wagen, dan kost NASCAR per auto ongeveer 20 miljoen dollar en de Formule 1 ongeveer 35 miljoen dollar per auto., aldus Gene Haas in zijn –bevestigende– reactie.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!