Na twee tegenvallende jaren met de V6-turbo van Renault, zette Red Bull een punt achter de samenwerking die ooit goed was voor vier opeenvolgende titels bij de teams en coureurs.

Teambaas Christian Horner legt uit dat Renault misschien weer op niveau zou kunnen meedoen, maar dat de Fransen volgens hem nog twee a drie jaar nodig zullen hebben om races te kunnen winnen met hun motor. Dat zou voor Red Bull Racing het breekpunt zijn geweest om de samenwerking op te zeggen.

Renault heeft haar pijlen nu op Lotus gericht, met als einddoel een volledige overname.

Horner ziet dat team voorlopig niet voorin meedoen gezien de huidige vorm van de motor. Er zijn eigenlijk nog maar twee motoren waarmee je voor een Grand Prix-overwinning kunt gaan. Helaas is Renault achterop geraakt. Het lijkt erop dat ze nog zeker twee tot drie jaar nodig hebben om weer op een goed niveau te komen. Als betalende klant kunnen we het ons niet veroorloven om zo lang te wachten., zo vertelde de teambaas aan Sky Sports.

Red Bull hoopt volgend jaar verder te kunnen racen met een Ferrari-motor, maar heeft momenteel nog geen deal met de Italiaanse sportwagenbouwer. Ferrari zou geenszins van plan zijn om een rivaal te creëren en zou een 2015-specs motor aan de Oostenrijkers willen verkopen, die echter een recente 2016 krachtbron eisen.

Horner denkt niet dat de houding van Red Bull Ferrari of Mercedes afschrikt. Toto Wollf ontkent intussen dat er nog gesprekken gaande zijn. Per september zou het contact vervolgens echt zijn verbroken, zo liet de topman van Mercedes F1 in de media optekenen.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!