FIA-directeur Jean Todt en de nieuwe Formule 1-baas Chase Carey hebben vandaag na overleg besloten dat de haaienvin en T-wing vanaf 2018 verboden zijn. Volgens Todt zullen de reglementen zodanig worden aangepast zodat een ontwerp met de haaienvin of T-wing vanaf 2018 niet meer mogelijk is.

Door de nieuwe reglementen van dit jaar kozen veel teams voor een haaienvin, sommige teams rijden ook met een T-wing. Door de meeste fans werden de vinnen en extra vleugels al snel als lelijk gezien. Het nieuwe voorstel moet nog wel voorgelegd worden aan de World Motor Sport Council.

Todt en Carey hebben ook gesproken over het invoeren van Halo, deze boog op de cockpit die als bescherming dient staat op losse schroeven. Het zicht in de cockpit zou teveel belemmerd worden. Ook na aanpassingen van de boog op de cockpit zijn nog niet alle coureurs tevreden. In plaats van Halo wil de FIA extra tests uitvoeren met het zogenaamde “shield-systeem”. Dit systeem, ontwikkelt door Red Bull, voorziet van de voorkant van de cockpit van een transparante bescherming.


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published.