Collega Andy Lloyd schreef eerder vandaag dat de Formule 1 Strategy Group bereidt was om voorstellen te lanceren om Honda te helpen om hun concurrenten bij te benen.

Naar verluidt had Mercedes er wel oren naar om de Japanners hier en daar van wat tips te voorzien. Een beetje inzichtelijk maken welke processen er fout gaan en Honda vertellen hoe ze dat in de toekomst beter aan kunnen pakken.

Zoals altijd in de Formule 1 is er altijd wel een team dat op de pik getrapt wordt, en in dit geval zou Red Bull het er niet mee eens zijn.

Volgens de Oostenrijkse renstal zou voor dit issue hetzelfde moeten gelden als bij het chassis: alle partijen moeten hun eigen motor bouwen.

Aan de ene kant is dat wel begrijpelijk. Red Bull liet na het overnemen van Minardi namelijk Toro Rosso gebruik maken van de ontwerpen van Adrian Newey, maar daar werd door de FIA een stokje voor gestoken.

Aan de andere kant is Red Bull nu wel heel erg hypocriet bezig.

Al jaren pleit het team ervoor om de competitie op het gebied van motoren de ban in te doen. Onlangs herhaalden ze zelfs hun dreigement om de sport te verlaten als ze geen competitieve motor kunnen krijgen. Honda kwalijk nemen dat zij hulp willen om hun motor meer power te geven, is dan raar…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.