Hoewel Esteban Gutierrez de afgelopen races iets beter lijkt te doen, begint de tijd te dringen voor de Mexicaan die in 2014 zijn Formule 1-loopbaan hoopt te verlengen. De 22-jarige heeft in zijn debuutseizoen in de Formule 1 slechts zelden geïmponeerd.

Alleen op de vrijdag was hij snel, waarna het voor de rest van het weekeinde bergafwaarts ging.

In Singapore bereikte Esteban voor het eerst Q3, uiteraard tot vreugde van de debutant. Maar hij zal veel meer moeten laten zien, om sponsors aan te trekken. Esteban Gutierrez dankt zijn stoeltje namelijk aan het feit dat Telmex voor 2013 al had betaald. Echter stapte Sergio Perez over naar McLaren en kon Esteban in samenspraak met de Mexicaanse telecomreus het plekje van Perez overnemen.

Dit betekent echter niet dat Telmex opnieuw de poetlap zal trekken voor de jongeling. Er is immers geen [sponsor]overeenkomst tussen Gutierrez en Telmex.

De laatste tijd heb ik veel meer vertrouwen in de auto. Niet dat het makkelijker is, maar ik ben meer aangepast aan de Formule 1. Mijn focus ligt bij het heden. Wat er in 2014 gaat gebeuren, merk ik snel genoeg., zo lijkt Gutierrez te beseffen.

Esteban liet verder weten uit te kijken naar de races in Zuid-Korea en Japan, die straks back-to-back worden verreden. Hoe drukker, hoe beter., stelt de 22-jarige Mexicaan.

Er zijn nog steeds een paar dingen waarin ik me verder wil verbeteren, al heb ik in Singapore al even kunnen demonstreren waartoe ik staat ben. Dat circuit kende ik al van de GP2, dus ik wist wat me te wachten stond., aldus de coureur van Sauber.