Rubens Barrichello heeft een kleine shock teweeg gebracht in de Formule 1. De Braziliaan is kandidaat bij Sauber om volgend jaar Nico Hulkenberg te vervangen van wie verwacht wordt dat hij naar Lotus of McLaren verhuist.

De jonge Rus Segey Sirotkin zal zo goed als zeker volgend jaar zijn debuut maken voor het Zwitserse team. Sauber zoekt nu een ervaren coureur die de Russische tiener kan begeleiden in de gekke wereld die Formule 1 heet. In de zoektocht naar een ervaren kracht is Sauber uitgekomen bij oud Ferrari rijder Rubens Barrichello. Een jonge en onervaren line-up met Gutierrez en Sirotkin schijnt Sauber niet te zien zitten.

In 2011 verloor Barrichello zijn stoeltje bij Williams en nu ligt een terugkeer in het verschiet. Bernie Ecclestone ziet de Braziliaan graag terugkeren in de koningsklasse. De kleine grote baas van de Formule 1 probeert Felipe Massa te behouden voor de Formule 1 omdat Bernie een Formule 1 seizoen zonder Brazilianen niet ziet zitten. Een terugkeer van Barrichello zou Bernie zijn Braziliaan op de grid geven.

Barrichello die dit jaar namens het Braziliaanse Globo de races bezoekt zegt dat hij alleen zijn nek hoeft te trainen om te kunnen terugkeren. Ik hoef alleen maar mijn nek te trainen. Als ik dat doe dan kan ik morgen instappen, zegt Rubens Barrichello die de meeste Grand Prix’ reed in de historie van de Formule 1.