Na maanden van onderhandelen is de kogel dan eindelijk door de kerk. In een verklaring laat de FIA weten dat het akkoord dat de FIA en de Formula 1 Group in juli 2013 hebben bereikt voor het raamwerk van de Concorde Overeenkomst voor de periode 2013-2020, nu van kracht is gegaan, na goedkeuring van de betreffende bestuursorganen van de betrokken partijen.

Voor FIA-president Jean Todt is dat welkom nieuws voor zijn verkiezingscampagne.

De FIA weet zich in de nieuwe overeenkomst verzekerd van aanzienlijk meer inkomsten uit de Formule 1. Daarnaast gaat het proces voor het opstellen van de reglementen op de schop. De Formule 1 Commissie slankt af en een strategische werkgroep wordt geformeerd.

Deze overeenkomst verstrekt een effectiever raamwerk voor het bestuur van het Formule 1-wereldkampioenschap. De FIA verheugt zich erop zijn rol te blijven vervullen en garant te staan voor de reglementen en veiligheid van de sport., aldus de FIA-president.

De sportbond spreekt van een ‘solide fundament’ voor de verdere ontwikkeling van het Formule 1-kampioenschap en ziet het nu als haar taak, om de overige partijen ook aan boord halen.

Klaarblijkelijk zijn blijkbaar dus nog niet alle teams akkoord met het verdrag? Mogelijk vinden zij dat er teveel geld wegvloeit naar derden en dat zou gevoelig liggen in een tijd waarin zelfs een team als McLaren een gesponsorde rijder verwelkomt.