Lotus geeft de onderhandelingen met investeringsmaatschappij Infinity Racing momenteel voorrang op het aantrekken van een nieuwe rijder. De Britse renstal verloor kopman Kimi Räikkönen aan Ferrari, maar zijn opvolger zal niet op korte termijn bekend worden gemaakt.

Lotus-teambaas Eric Boullier betoogt tegenover Autosport: Ik wil eerst de financiële situatie afronden zodat we een coureur op basis van talent kunnen kiezen. Als we dan een aantrekkelijk team zijn met een aantrekkelijke line-up en het levert sponsors op, dan is dat mooi meegenomen.

Ik wil dit akkoord bekrachtigen, dat is belangrijk voor het team. Het biedt financiële stabiliteit voor meer dan vijf jaar, wat we goed kunnen gebruiken nar twee jaar ‘ups and downs’.

Daarna kunnen we ons over de rijders voor volgend jaar buigen, en wellicht ook voor 2015, 2016 en 2017. Dan kunnen we bepalen of we kiezen voor een jonge rijder voor het langere termijn of een ervaren rijder voor een éénjarig contract., aldus Boullier.

Tussen gaat het nieuws rond dat Nico Hülkenberg in een vergevorderd stadium qua onderhandelingen zou zitten. Massa zou zijn afgehaakt wegens diens salariseisen.