Esteban Gutierrez blijft ook in 2014 voor Sauber rijden, dat werd vanochtend bekend gemaakt door het Zwitserse team. De Mexicaan wordt daarmee teamgenoot van Adrian Sutil. De jonge Rus Sergey Sirotkin neemt de taak als testrijder op zich.

Ik ben blij dat ik ook volgend seizoen kan blijven rijden voor Sauber, aldus Gutierrez. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd en in samenwerking met het team kon ik dat blijven doen.

Het wordt Gutierrez zijn vierde jaar bij de renstal van Peter Sauber en het tweede jaar als coureur. De technische veranderingen van volgend seizoen zullen erg groot zijn, daarom is het belangrijk dat je met mensen samenwerkt die je goed kent.

Ook Monisha Kaltenborn is blij dat de Mexicaan bij Sauber blijft. Afgelopen jaar heeft hij ervaren hoe hard het kan zijn voor een nieuwkomer in de Formule 1. In het seizoen heeft hij zich sterk verbeterd in de kwalificaties en de wedstrijden. Uiteindelijk was Esteban de best geklasseerde rookie van 2013, aldus de vrouwelijke teambaas. Ik ben er van overtuigd dat Esteban met zijn ervaring, goede resultaten kan gaan boeken en daarbij zal zijn goede relatie met het team hem gaan helpen.

Giedo van der Garde werd de afgelopen weken veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar Sauber. Die geruchten kwamen mede opgang omdat de Nederlander was gesignaleerd bij de fabriek in Hinwil. Voor hem blijven nu alleen nog Caterham en Marussia over.